1205 Budapest, Határ út 83. +36/1 287-81-00 partnerdoors@gmail.com
Menü

Előtető teraszra

ELŐTETŐ TERASZRA

Előtető teraszra. Sokszor álmodozunk róla, hogy hideg téli napokon szívesen eltöltenénk akár csak néhány órát is valamelyik trópusi szigeten. Hasonló a helyzet nyáron is, amikor lakásunkat, otthonunkat szeretnénk mediterrán hangulattal átitatni.

Manapság ezek már nem jelentenek akadályt, hiszen a télikertek, lezárt teraszok, tökéletes megoldást nyújtanak mindezekre.

Elsődleges funkciójuk, hogy a lehető legközvetlenebb kapcsolatot teremtsék a környező világgal, a házunkat körülvevő természettel. Ezért minden szabad felületüknek átlátszónak, de legalább fényáteresztőnek illik lennie, különben nem valósulhat meg legfontosabb rendeltetésük.

Továbbá nem lehet huzatos, nem eshet be sem az eső, sem a hó és bírnia kell a nyaranta egyre fokozódó hőterhelést is. Előtető teraszra. Nagyon fontos ezért a megfelelő profil, üveg, polikarbonát a hőszigetelés szempontjából, amely egyrészt energiatakarékossági szempontból. Másrészt funkcionális szempontból jelentősen javítja a télikerteket, erkélyt, teraszt.

A nagy homlokzatok és a tető fényáteresztő, üvegfelületei jelentős mértékben hozzájárulnak a kellemes közérzet kialakulásához. Előtető teraszra. Mindenki számára egyértelmű, hogy verőfényes napokon sokkal aktívabbnak, jókedvűbbnek érezzük magunkat. Vagyis a télikertekre életminőségünk magasabb színvonalának megteremtése miatt is nagy szükségünk van.

Beépített terasz

A beépített teraszok, erkélyek, mint lezárható télikertek, medencék további előnyös tulajdonságuk, hogy nagymértékben segítenek a napenergia passzív hasznosítása útján fűtési energia-megtakarításunkban is.

Nem mellékes az sem, hogy a szoba vagy nappali és a télikert közé esetlegesen beépített nagyméretű eltolható üvegfal segítségével rugalmasan tudunk játszani otthonunk tereivel, klimatikus viszonyaival.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes alumínium, fa vagy műanyag profilokból készült télikertek mindaddig a lakással egybenyíló térként funkcionálhatnak, amíg a nyári meleg vagy a téli hideg be nem áll.

Nyáron, az üvegfalat zárva tartva biztosítható a szoba hűvössége, míg télen nyitott állapotban a téli napsugarak segítségével a hőérzet javításában van óriási szerepük.

Persze nemcsak a házunk hőmérsékletével kell foglalkoznunk, hanem a bővítményével is, hiszen minél több időt szeretnénk ott tölteni. Előtető teraszra. A túlzott felmelegedés ellen reflexiós vagy solár üvegszerkezettel, árnyékolással. Megfelelő számú nyílászáróval (toló-bukó ajtó, egy-kettő szárnyú erkélyajtó, légkondicionálással védekezhetünk.

Nagy hidegek esetén pedig a tökéletesen illeszkedő szerkezetek, a jól záró nyílászárók, valamint a kiváló hőszigetelő képességű panelek biztosítják a télikertben, lezárt teraszon, erkélyen a kellemes hőmérsékletet.

További felhasználása

Ma azonban már nemcsak a házunk bővítésére, esztétikusabbá, használhatóbbá tételére alkalmazunk télikerteket, terasz beépítés, hanem a szabadidőnk aktív eltöltésére szolgáló helyiségként is használhatjuk.

Egyre gyakoribb Magyarországon is, hogy a télikertek saját úszómedencével rendelkeznek, melyeket szükséges befedni. Hisz klimatikus viszonyaink az év rövidebb időszakában teszik lehetővé e nélkül a használatot.

Folyamatos fürdési lehetőséget kizárólag hőszigetelt medencebefedéssel biztosíthatunk, bár ez önmagában csak május és szeptember között biztosít megfelelő víz hőmérsékletet.

Előtető teraszra.  Azonban a víz fűtésével gyakorlatilag 12 hónapon keresztül használható házi uszodánk lehet. Az előnyök felsorolása itt nem ér véget, mert a befedés szavatolja azt is, hogy az eső, a szél semmilyen körülmények között se gátolja szabadidőnk kellemes eltöltését saját medencénkben.

eloteto teraszra

előtető teraszra

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>