1205 Budapest, Határ út 83. +36/1 287-81-00 partnerdoors@gmail.com
Menü

Medence fedés

Medence fedés

Medence fedés esetében is lehetősége van, hőszigetelt medence fedés, illetve nem hőszigetelt medencefedés rendszer közül választani. A hőszigetelés nélküli rendszer nyilvánvalóan némileg olcsóbb, mint a hőszigetelt.

Cégünk évek óta foglalkozik különböző teraszbeépítés megoldásokkal, télikerttel, előtetőkkel, medencefedéssel.
Rengeteg választható módozat áll a rendelkezésükre, beleértve a formát, alkalmazott szerkezeteket.

Tehát elérkeztünk a választás egyik fő szempontjához, az árhoz. Amely nem csak a gyártó cég számára, a megrendelő számára is az egyik legfontosabb tényező. Hiszen a sok lehetőségből, amit a piac kínál nehéz választani, így az egyik legfontosabb szempont az ár. Azonban érdemes elgondolkozni azon a régi szólás-mondáson, amelyet még nagyapáink mondogattak gyakran, mely szerint: „Olcsó húsnak, híg a leve.” Nos, ebben az esetben is igaz a mondás, a piacon ugyanis sok hozzá nem értő foglalkozik medencefedéssel, teraszbeépítéssel, télikert építéssel, úgy hogy az igazság egy részét elhallgatják.

Nálunk nincsenek apró betűk, mindenről tájékoztatjuk az ügyfeleinket. Így részletes magyarázattal szolgálunk az alkalmazott rendszerünkről, hogy mindenki biztos lehessen abban, hogy azt kapja, amit kért.

Tehát ha Ön hőszigetelés nélkül szeretné a medence fedés-t, mert nem használja télen, vagy nem tartja lényegesnek a hőszigetelést, úgy azt fogjuk Önnek legyártani, kiszállítani. Nem állítjuk egy egyértelműen hőszigetelés nélküli rendszerről, hogy nem fog megfagyni a víz, vagy nem fog elhervadni a növény.

Medence fedés - medencefedés

Elérkeztünk a döntés másik fontos szempontjához medence fedés szempontjából, mely szerint: mire van Önnek szüksége?

Medencefedés esetében a mobil eltolható polikarbonátfedéses rendszerek terjedtek el, hiszen többnyire nem fontos a hőszigetelés. Ezek szerkezetek, könnyű szerkezetes alumínium vázból, egy sínpályából és nyilván a fedést szolgáló általában 10 mm-es polikarbonátból állnak.

A rendszer egyik hatalmas előnye, hogy bármilyen formát létre lehet hozni, hiszen a polikarbonát hajlítható, az alumínium szintén, a mobilitása is igen óriási, hiszen nem kell figyelni a hőhidak kialakulására. Karbantartása, takarítása igen egyszerű.  Összeállítani szintén, hiszen könnyű szerkezetről van szó.

A hátránya, nyilvánvalóan az, hogy a külső- belső hőmérséklet csak minimálisan tér el, a belső tér javára, amikor nem süt a nap.

Azonban ha medence fedés-t készíttet akkor a medencéjét nem csak nyáron, télen is használni akarja, akár hóesésben, úgy a hőszigetelt rendszer egy páratlan megoldást kínál.  Igaz, hogy ebben az esetben már megkötésekkel kell megbékélnünk, hiszen ebből görbe felületek nem hozhatóak létre. Körívet csak egyenesekre való bontással lehet vele követni, igaz, így is igazán esztétikus medencefedés hozható létre, az akadályt csupán az anyagiak jelentik.

A hőszigetelt rendszereknél, leginkább az alumínium szerkezet terjedt el a medencefedés esetében.  Fontos figyelembe venni az időjárási tényezőket és terheket, így pazar megoldást kínál az alumínium tetőrendszerünk, egyszerűen nagyszerű. Rengeteg forma választható, a victorianustól, a félnyereg tetőn át, a bonyolultabb tetőszerkezetekig.

Előnye a rendszernek, hogy négy évszakos. Független az időjárási tényezőktől, bármikor használhatja a medencéjét, a belső hőmérséklet szobahőmérsékletű marad, akár – 15° C-on is!

A medence fedés hátránya, hogy kevésbé mobilis, figyelni kell a hőhíd mentességre. A szerkezet ebben az esetben kevésbé könnyű szerkezet, hiszen egy kétrétegű üveg súlya, 30-40 kg-t is elérheti négyzetméterenként!

Tehát lényeges végiggondolni, akár építész bevonásával, hogy fontos-e a hőszigetelés. Amennyiben eldőlt, úgy most már lehetőség van az árelemzésre.

Medence fedés - medencefedés

Tehát:

  • Hőszigetelés nélküli  vagy hőszigetelt?
  • Mennyibe kerül?
  • Ki csinálja?

A felsorolásba egy új kérdés került. Kivel végeztessem a munkát? Aki a legolcsóbbat kínálja? Aki a legjobb minőséget kínálja? A szomszéd áccsal? Vagy ismerőssel?

Medence fedés esetében, aki egy kicsit gyakorlatiasabb, nyilván azt gondolja, hogy egy egyszerű dologról van szó és bárki megcsinálhatja, hiszen gyerekjáték.

Később azonban előjönnek a problémák, nem lehet elhúzni a mobil rendszert, beázik, feljött a polikarbonát, elszíneződött a polikarbonát, nagyon párás….stb.

Azt ajánlom Önnek, hogy a döntés során, vegye figyelembe, hogy ki rendelkezik referenciákkal, irodával, nem mindegy, hogy kiben bízik meg.

A bizalom egy fontos tényezője a medencefedésnek, akár csak a télikert, vagy teraszbeépítésnek. Hiszen egy hosszú távú kapcsolatról van szó, mivel garanciális termékről van szó. A legjobb, ha a beépítés után, csak egy újabb beépítés kapcsán találkozik az ügyfél és az eladó, mert ebben az esetben ez jelenti a jó kapcsolatot.

Medence fedés, de mit adunk mi?

  • ingyenes helyszíni felmérést (előzetes árajánlat kérés után)
  • ingyenes szakmai tanácsadást
  • ingyenes árajánlat készítést
  • minden hónapban akciókkal kedveskedünk